dimecres, 2 de març del 2011

Salut explica als centres sanitaris per on han de passar la tisora - El conseller Boi Ruiz es reuneix aquest matí amb un centenar de directius d'hospitals públics

El conseller de Salut, Boi Ruiz, es reuneix aquest dimecres al matí amb un centenar de presidents i directors de centres sanitaris públics per presentar-los el 'Pla de mesures urgents per a la sostenibilitat del sistema sanitari 2011'. 

És a dir, els explicar per on caldrà passar la tisora i de què hauran de prescindir per complir l'objectiu d'estalviar fins a 880 milions d'euros en un any.

A l'espera del que doni de si aquesta reunió, ja han transcendit algunes de les retallades que posarà sobre la taula Ruiz, com ara que els hospitals no podran fer intervencions quirúrgiques a la tarda si no són urgents.

També se sap que les consultes externes hauran de quedar reduïdes a la mínima expressió i que les proves diagnòstiques d'alta tecnologia, com les radiografies, els escàners o les ressonàncies, deixaran de fer-se a tot arreu i només les faran alguns hospitals seleccionats directament pel Departament.

També estan a la corda fluixa els programes de fecundació in vitro fins ara subvencionats amb diners públics, els avortaments, els mètodes anticonceptius, els implants per atenuar la sordesa o els tractaments i teràpies per deixar de fumar.

Els sindicats del ram ja es van manifestar aquest dimarts a Barcelona per protestar per aquestes retallades. Alerten que s'està posant en perill la qualitat assistencial del servei, i que només provocarà que s'allarguin encara més les llistes d'espera. Ara mateix per una pròtesi de genoll cal esperar més de mig any i hi ha 5.000 persones pendents d'entrar a quiròfan.

Font: lamalla. cat