dissabte, 9 d’abril del 2011

Els alcaldes del PSC, contra la retallada sanitària

En un acte davant de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha llegit un manifest conjunt en què remarcava l'exemplaritat del sistema sanitari actual.

6 alcaldes del PSC, en representació dels alcaldes socialistes de Catalunya, han clamat aquest matí contra les retallades "indiscriminades" de 1.000 milions d'euros a l'àmbit sanitari, en advertir de la desigualtat que provocaran entre els ciutadans.

En un acte davant de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Barcelona), l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha llegit un manifest conjunt en què remarcava l'exemplaritat del sistema sanitari actual, i ha criticat que "tot això s'està veient amenaçat per unes retallades indiscriminades".

Ha lamentat que la tisorada ordenada per la Conselleria de Salut genera "falta d'igualtat i desànim en magnífics professionals".

Els alcaldes, que han reclamat el desplegament de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, han destacat la sanitat com un dels motors econòmics de Catalunya. Hereu ha afirmat que els alcaldes se senten "responsables i coresponsables" de l'estat del benestar i, estan preocupats pel futur a mig i llarg termini de la sanitat, que consideren amenaçada per les retallades.

"No admetrem passos enrere d'un sistema que ens ha costat molt construir" el qual qualifiquen d'excel·lència, universal, motiu d'orgull de la societat i un dels grans motors socials i econòmics, ha remarcat.

A l'acte han acudit també els alcaldes Núria Marín (L'Hospitalet de Llobregat), Manuel Bustos (Sabadell), Antoni Balmón (Cornellà de Llobregat), Pere Navarro (Terrassa), Lluís Miquel Pérez (Reus), Josep Mayoral (Granollers), Joan Antoni Barón (Mataró), Josep Camprubí (Manresa), Josep Monràs (Mollet), Pilar Díaz (Esplugues), Jaume Bosch (Sant Boi), Carlos Ruiz (Viladecans), Josep Perpinyà (Sant Just), Antonio Poveda (Sant Joan Despí) i Algerià Mestre (Cervelló).