diumenge, 10 d’abril del 2011

FAVB. Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona: Contra les retallades a la sanitat pública

La Favb vol manifestar la seva profunda preocupació davant les últimes declaracions del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, en relació a les mesures de xoc per retallar les despeses en sanitat que suposaran allargar encara més els temps d’espera i obligarà a molta gent a pagar serveis privats.


Catalunya és una de les comunitats que menys diners destina a sanitat, per sota de la mitjana de l’Estat i molt per sota de la mitjana d’Europa. El dret a la salut és un dret bàsic i constitucional, i no podem permetre retalls en drets socials bàsics que han costat tant d’aconseguir.

Contínuament ens estan amenaçant amb que introduiran mesures de copagament o repagament de serveis o de medicaments, o ens culpabilitzen per la utilització dels serveis sanitaris i per la despesa en medicaments. Es fa servir l’argument que amb la crisi no hi ha diners per mantenir els serveis sanitaris que necessitem, com si la salut fos un luxe que ara no ens podem permetre. O com si féssim un mal ús amb els medicaments o els utilitzéssim sense necessitar-los.

No podem acceptar resignadament que amb l’excusa de la crisi tornem als temps en que els que tenien diners es podien pagar una bona assistència i els altres havien d’anar a la beneficència. La salut no ha de ser un negoci: volem una sanitat pública i de qualitat.

La Favb ha iniciat una campanya de recollida de signatures a tots els barris en defensa del sistema sanitari públic, que seran lliurades properament al president de la Generalitat, i preveu iniciar mobilitzacions.

Barcelona, 3 de març de 2011