dimecres, 6 d’abril del 2011

L’Hospital de Bellvitge i el Clínic protesten per la tisorada al Departament de Salut

Jornada de queixes als centres hospitalaris per les retallades del Departament de Salut. Aquest migdia uns 300 professionals de l'Hospital de Bellvitge s'han manifestat en contra del pla que ha presentat el centre.



Paral·lelament, a l'Hospital Clínic la direcció s'ha reunit amb el Comitè d'Empresa per concretar com s'aplicarà la reducció del pressupost.

Unes 300 persones s’han aplegat aquest migdia davant de l’Hospital de Bellvitge en protesta pel pla de retallada que ha presentat  l’hospital a l’Institut Català de la Salut. Durant una estona, la concentració de metges ha tallat la C-31 a l’altura de Bellvitge. Algunes mesures són la disminució dels quiròfans d’urgències, només se n’obrirà un, la suspensió de l’activitat dels quiròfans a la tarda, i la disminució dels serveis durant els mesos d’estiu. Bellvitge ja ha tancat dues plantes i diverses sales d’operacions. Els sindicats ja han avisat que les retallades seran irrecuperables. El president de la junta de personal, Ramon Montoya, ha advertit que “quan ens adonem de les retallades, serà massa tard“, i ha afirmat que “cal reaccionar abans, professionals i usuaris“.

D’altra banda, els professionals de l’Hospital Clínic han mantingut una reunió amb la direcció. La trobada que ha de servir per comunicar als treballadors quines seran les retallades que s’aplicaran al centre hospitalari.

 Font: btvnoticies. cat