dimecres, 17 de març del 2010

Les necessitats mèdiques augmenten i milers de persones continuen vivint al ras a Haití

Dos mesos després del terratrèmol d'Haití, centenars de milers de persones viuen amuntegats en camps en unes condicions que atempten contra la dignitat humana i que s'estan agreujant encara més amb l'arribada de les pluges.
A més, moltíssims pacients necessiten neteges de ferides, canvis de benes, revisions de fractures mitjançant radiografia, aplicació de fixacions externes, retirada d'escaioles, seguiment dels empelts de pell, cirurgia reconstructiva i altres intervencions especialitzades.

Atès que és fonamental que els pacients siguin atesos fins al final del seu tractament mèdic, Metges Sense Fronteres ha ampliat la seva capacitat per poder oferir cures postoperatòries especialitzades, entre les quals es troben la cirurgia plàstica i la microcirurgia, el tractament per aquells pacients que han sofert cremades, fisioteràpia, rehabilitació i atenció psicològica.

S'estan fent esforços importants per proporcionar atenció primària mitjançant ambulatoris i clíniques mòbils i s'estan donant serveis d'atenció secundària com obstetrícia d'emergència, tractament terapèutic intensiu per nens amb desnutrició i cures hospitalàries de pediatria i d'adults.

Actualment, Metges Sense Fronteres compte amb 348 treballadors internacionals i 3.000 haitians, mentre que els 26 hospitals i centres de salut on treballen els seus equips poden acollir prop de 1.350 pacients.

Cal recordar que durant els dos últims mesos, han portat a terme més de 3.700 operacions, s'ha proporcionat atenció psicològica a més de 22.000 persones, i han tractat gairebé 55.000 pacients. A més a més, s'han distribuït més de 18.000 kits de productes de primera necessitat i 10.500 tendes de campanya.

Font: Flama