dijous, 11 de març del 2010

Ni congelació ni acomiadaments... UNA SANITAT UN CONVENI !

Consorci Sanitari del Maresme, la primera de les concentracions convocades sota el lema:
Ni congelació ni acomiadaments... UNA SANITAT UN CONVENI !

Us enviem l'acta de l'assemblea, el comunicat a l'opinió pública i algunes imatges d'aquest matí de la concentració a l'Hospital de Mataró.

Us informarem de qualsevol novetat.

Salut i força ! i... UNA SANITAT, UN CONVENI !

Miquel

NOTA INFORMATIVA A L’OPINIÓ PÚBLICA

Des de fa anys se segueixen mantenint condicions de treball discriminatòries entre els treballadors i professionals de la sanitat pública a Catalunya.

A Mataró i en el Consorci Sanitari del Maresme, a més de les diferents condicions laborals, de salaris i càrregues de treball, s’hi ha de sumar una congelació salarial des de fa dos anys i un tarannà dictatorial de la direcció amb acomiadaments irregulars inclosos, arribant a acomiadar a una treballadora en situació d’excedència maternal.

Davant d’aquesta situació que ja és del tot insostenible, els treballadors volem manifestar el nostre rebuig:

NO PODEM ACCEPTAR SEGUIR AMB ELS SALARIS CONGELATS, AMB MENYS PERSONAL I MANCA DE COBERTURA, PERQUÈ VA EN DETRIMENT TANT DELS TREBALLADORS COM DELS USUARIS DE LA SANITAT PÚBLICA.

NO PODEM ACCEPTAR SANCIONS I/O ACOMIADAMENTS DEL TOT IRREGULARS I IMPROCEDENTS, MENTRE QUE PER ALTRE COSTAT VEIEM COM ES VAN INCREMENTANT ELS CÀRRECS DIRECTIUS I ELS NOMENAMENTS A DIT.

NO PODEM ACCEPTAR QUE ENS SEGUEIXIN DIENT QUE NO HI HA RES A FER MENTRE NO SE SIGNI EL CONVENI, QUAN AQUESTES DIRECCIONS SÓN LES PRINCIPALS RESPONSABLES QUE ES PORTI UN ANY I MIG NEGOCIANT-LO SENSE CAP RESULTAT I TIRANT PILOTES FORA.

COMITÈ DE TREBALLADORS DEL CONSORCI SANITARI DEL MARESME
Mataró, març 2010

ACTA DE L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DEL CONSORCI SANITARI DEL MARESME DEL DIA 3 DE MARÇ DE 2010


CONGELACIÓ SALARIAL 2009 – 2010:


S’informa de que no hi ha cap voluntat per part de la direcció d’incrementar el % de l’IPC per aquest any a l’igual que no s’ha fet el 2009.


Davant de que no hi ha bones perspectives d’increment de l’IPC abans que se signi el conveni de la XHUP i de que la signatura es pot allargar molt, el comitè de treballadors proposa una sèrie d’accions a l’assemblea de treballadors:


- Concentracions en el Hall de l’Hospital i als altres centres del Consorci (Sant Jaume, ABS Argentona, ABS Mataró Centre i ABS Cirera i Sant Josep) els propers dies 10 i 17 de març a les 10 del matí aprofitant l’hora d’esmorzar. En aquestes concentracions es repartiran fulls informatius a l’usuari de les nostres reivindicacions i es distribuiran enganxines reivindicatives per al personal.


Després de diverses intervencions recolzant les mesures proposades es vota a mà alçada i per unanimitat s’aprova la proposta.


ACOMIADAMENTS.


S’informa que la direcció ha procedit a acomiadar a dues persones de la plantilla imputant-lis una falta molt greu, sense que ni les persones afectades ni el comitè de treballadors tinguessin constància de l’inici de cap expedient disciplinari. Aquests acomiadaments han estat considerats pel mateix consorci com a improcedents, la qual cosa demostra que les imputacions són del tot falses i un frau de llei.


L’altra acomiadament ha estat el d’una treballadora en excedència maternal que ha anat a judici, essent la sentència favorable a la treballadora considerant-se l’acomiadament com a nul i obligant al consorci a readmetre-la.


El comitè informa que no està disposat a permetre que s’acomiadi a ningú més i es recomana als treballadors que notifiqui al comitè de treballadors qualsevol sanció, advertiment i/o amonestació que els pugui fer la direcció.


PAGAMENT DOBLE PLUS DE FESTIUS:


S’informa a l’assemblea que la direcció paga el plus de festius per partida doble només a les infermeres que doblen els festius a petició de l’empresa, denegant aquest doble plus a la resta de professionals que doblen en les mateixes condicions.


S’informa de que els advocats del comitè de treballadors estan preparant una demanda contra aquesta mesura arbitrària i discriminatòria.


DPOS GRUPS DEL 3 AL 7


S’informa de la proposta feta per Direcció al comitè de treballadors referent al canvi del càlcul de pagament dels objectius:


- Fins ara l’assoliment dels objectius d’aquests grups professionals estaven supeditats: un 70% al absentisme laboral (baixes) i el 30% al cumpliment de les normes sobre riscos laborals.

- La proposta de direcció és: rebaixar l’absentisme fins a un 35%, canviar al 15% el cumpliment de les normes de prevenció de riscos laborals i un 50% negociables per assoliment d’objectius.


Es començaria aplicant-ho a les TCAIS de planta i als portalliteres per posteriorment aplicar-ho als altres grups professionals del 3 al 7.


Es faria un grup de treball junt amb direcció per marcar els objectius.


S’acorda fer una altra assemblea en breu per aquests grups professionals per votar si s’està d’acord amb la proposta.


CANVIS D’HORARIS


Es recomana que s’informi al comitè de treballadors de qualsevol canvi d’horari que es vulgui fer des de direcció, ja que s’estant fent canvis d’horaris a diferents serveis i la intenció de direcció és que no hi hagi cap dia de compensació horària.


DENEGACIÓ DE DIES “SUELTOS” DE VACANCES D’ESTIU


S’informa a l’assemblea que s’estan denegant dies de vacances. Es comenta als treballadors que es demani que es deneguin per escrit i que es faci arribar còpia al comitè de treballadors.


S’explica que la normativa de vacandes diu que els dies de vacances d’estiu es demanaran preferentment en setmanes complertes i també que el període preferent per fer les vacances és de l’1 de juliol al 30 de setembre, però que res impideix fer-ho d’altra manera o en altres èpoques de l’any per evitar concentrar-les en aquest període preferent i trobar-nos amb manca de suplents i problemes de cobertura, com ve sent habitual.


Si la direcció no rectifica es presentarà la demanda que ja s’està preparant...


METGE CONTROLADOR


Es comenta a l’assemblea de les queixes rebudes per part dels treballadors per les formes en que el metge controlador de l’empresa es dirigeix a les persones que estan de baixa.


S’informa que no es té l’obligació de donar cap tipus d’informació per telefon del motiu de la baixa ni de deixar entrar al metge al domicili particular.


Si el metge controlador de l’empresa vol informació del motiu de la baixa pot citar al treballador i aquest és lliure d’informar-lo ó no del motiu. Aquest control el pot fer durant els 120 primers dies de la baixa perquè és el període en que tenim el complement d’IT per part de l’empresa.