divendres, 26 de març del 2010

Tortosa: Mobilització a l'hospital pels canvis en el sistema de borsa de treball a l'ICS

Unes 150 persones, segons el sindicat convocant, CATAC-CTS, es van concentrar dijous 18 de març davant les portes de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). Els manifestants protestaven pels canvis que l'Institut Català de la Salut (ICS) ha impulsat al conjunt del país en la borsa de treball dels centres mèdics, i que tenen en compte un nou sistema d'avaluació per als treballadors eventuals, interins i substituts.


I és que, segons denuncien, el sistema dissenyat deixa en mans de la direcció l'elecció subjectiva de les persones que ocupen les places. El sindicat CATAC-CTS critica el fet que l'avaluació puga afavorir que treballadors amb molt menys temps d'experiència puguen desplaçar altres " persones amb més anys de faena acumulada, algunes de les quals se situen per damunt dels 50 anys d'edat.

Per tot plegat, i a l'espera del resultat que pogués sorgir d'una nova reunió entre l'ICS i els diversos sindicats convocada per aquesta setmana, CATAC-CTS no descarta la possibilitat de convocar una vaga per al dia 14 o 21 d'abril.

De la mateixa manera, CATAC critica la postura mantinguda pels altres sindicats en la negociació, que segons han recordat van signar el sistema vigent a hores d'ara.

Des de l'HTVC, el cap de la unitat de Recursos Humans, Joan Antoni Mauri, ha explicat que la nova borsa de treball no deixa marge de maniobra a la direcció del centre, i ha recordat que aquesta és una situació que també es viurà en altres hospitals de Catalunya. Mauri ha puntualitzat que, en tot cas, el nou marc no suposa l'eliminació de llocs de treball a l'hospital Verge de la Cinta.

Font: L'Ebre