Un consum moderat de cervesa podria aportar nutrients a la dieta habitual, així com altres compostos beneficiosos per a la salut, segons la professora Mercè Vidal, investigadora del Centre d'Investigació Comunitària de la Universitat de Barcelona (UB). La cervesa és una beguda fermentada, de baixa graduació alcohòlica (d'entre 4 i 5 graus), amb unes característiques específiques en la composició que li confereixen un interès nutritiu especial. La cervesa és elaborada a partir d'ingredients naturals (aigua, ordi maltat i llúpol) i té un baix contingut calòric (45 kcal/100 ml) i diversos nutrients com ara vitamines del grup B, fibra i minerals. Segons Vidal, un consum moderat de cervesa té efectes positius per a la salut cardiovascular, l'òssia i la neuronal. A més a més, conté un antioxidant que podria desenvolupar una activitat quimiopreventiva davant certs tipus de càncer. També millora la resposta del sistema immunològic, té efectes antiinflamatoris, propietats antibacterianes i un fort poder diürètic. A més a més, assegura Vidal, té una baixa aportació calòrica.
Font: Regió7.cat