dimecres, 14 d’abril del 2010

Queda en llibertat amb càrrecs el treballador de Villablanca acusat de delicte sexual

El treballador del centre psiquiàtric Villablanca de Reus, AFH, que ha estat acomiadat per abusar sexualment d’una pacient afectada de discapacitat intel·lectual profunda, va ser detingut fa una setmana pels Mossos d'Esquadra per un delicte d'agressions sexuals. Ara es troba en llibertat amb càrrecs pendent que el jutge que porta el cas el citi a declarar.

El cas ha sortit a la llum després d'una investigació interna feta per l'empresa i en exclusiva per Reusdigital.cat.

El curador hauria abusat sexualment d'una pacient amb un grau alt de discapacitat psíquica i una edat mental de mesos, segons el testimoni que una companya de feina ha fet a la direcció de Villablanca. Els fets haurien ocorregut la nit del 15 al 16 de desembre del 2009, quan la presumpta víctima es trobava al llit amb una contenció mecànica.

Aquesta, però, és la primera d'un seguit d'acusacions que la direcció de Villablanca fa contra el curador psiquiàtric. Les mateixes companyes que han denunciat l'abús a la pacient també han indicat haver-se sentit assetjades sexualment per aquest individu, que els hauria tractat d'una manera vexatòria amb comentaris de caire masclista i obscè, així com amb tocaments en parts íntimes sense cap consentiment .

Sembla ser que l'actitud de qui n'havia de tenir cura envers les companyes tampoc era bona des d'un punt de vista professional ja que es negava, de manera reiterada, a fer les feines més feixugues als usuaris, com el canvi de bolquers o la higiene personal, i incomplia els horaris establerts al seu torn. Així, la nit del 16 de febrer d'enguany hauria marxat cap a casa una hora abans del previst.

La direcció considera que tots aquests fets reiterats diverses vegades per treballadores del centre, constitueixen una falta laboral molt greu que suposa l'extinció del contracte. Villablanca, a més, va interposar una denúncia dels fets als Mossos d'Esquadra el passat 23 de març, tal i com han indicat fonts de l'empresa a Reusdigital.cat.

Les fonts empresarials han volgut reiterar el compromís del centre de Villablanca en la seva tasca de servei social a persones amb discapacitat, sense permetre cap tipus d'actitud que vagi contra aquest principi. D'aquí que l'empresa hagi actuat de forma contundent i sense pal·liatius "davant d'uns fets tan greus".

Font: Reus Digital. cat