dilluns, 11 d’octubre del 2010

REUS: Empleats i direcció de l’Hospital arriben a un acord que evitarà que se’ls retalli el 5% del sou - La signatura es preveu per aquest mateix mes, un cop revisat que el redactat compleixi els termes pactats

Els treballadors de l’Hospital de Sant Joan i la direcció de l’empresa han arribat a un acord, ratificat per assemblea, després de mesos de reivindicacions en què els empleats reclamaven que se’ls retirés la retallada del 5% del sou que se’ls va aplicar el passat mes de juny. 


El cas és, doncs, que si finalment tira endavant i s’acaba signant el document que recull els termes d’aquest pacte, el Grup Sagessa ja no aplicarà aquesta reducció als seus treballadors, i la previsió és que l’abonament dels imports deduïts des del juny fins al setembre s’apliquin a la nòmina del proper mes de novembre. 

Així ho informa el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Joan de Reus a través de la seva pàgina web, on exposa que la previsió és la de signar el document abans que acabi aquest mes, un cop revisat que el redactat compleixi les condicions que es van fixar en arribar a l’acord. 

Tot i això, i malgrat que s’aconsegueixi evitar la retallada dels sous, s’aplicaran tot un seguit de mesures d’estalvi, com ara que el preu del dinar subvencionat s’incrementarà en un euro de manera lineal a partir del dia 1 de novembre. En aquesta mateixa línia, doncs, el piscolabis que es va oferir en l’acte d’inauguració del nou edifici de Bellissens no va ser finançat per l’Hospital. 

Els treballadors van alçar la veu el passat mes de juny, quan l’empresa els va reduir el sou un 5% després que el Servei Català de la Salut reduís el finançament que destinava a l’equipament reusenc. És per això que les negociacions es van centrar en buscar fórmules per retallar la despesa d’enguany en un milió d’euros, i en tres milions l’any 2011. 

La materialització de l’acord ha coincidit amb la posada en funcionament del nou Hospital de Sant Joan, al sud de la ciutat, que va obrir portes la setmana passada amb les consultes externes i alguns altres serveis, però que anirà entrant progressivament en servei durant les properes setmanes, amb la previsió que l’equipament estigui en ple rendiment el proper mes de desembre.

Font: diari MÉS Reus