dilluns, 11 d’abril del 2011

Protestes al Santa Maria de Lleida pel tancament de quiròfans per Setmana Santa i agost i la no renovació de contractes - L'hospital haurà de retallar 4 milions d'euros del seu pressupost, segons el comitè d'empresa

L'Hospital Santa Maria de Lleida preveu retallar la seva despesa en 4 milions d'euros, segons ha assegurat el comitè d'empresa. 

Tot i que la direcció del centre encara no ha concretat l'abast del pla de xoc, els treballadors afirmen que l'hospital tancarà els quiròfans durant la Setmana Santa i el mes d'agost, i que no es renovarà el personal eventual. Aquest dilluns al matí més d'un centenar de treballadors del centre s'han concentrat a les portes de l'hospital en protesta per les retallades. Reclamen a la direcció que expliqui l'abast de la mesura i si això afectarà la posada en marxa de la nova ala est de l'hospital i la nova UCI. Els manifestants han demanat la dimissió del conseller de Sanitat, Boi Ruiz.

El comitè d'empresa de l'Hospital Santa Maria assegura que la direcció del centre els ha comunicat la necessitat de reduir en 4 milions d'euros el seu pressupost, en el marc de les retallades impulsades pel departament de Sanitat, tot i que encara "no ha concretat quin serà l'abast d'aquesta mesura". De moment, segons ha explicat un portaveu del comitè, Àlex Trullàs, els quiròfans del centre es tancaran durant la Setmana Santa i el mes d'agost, i s'ha comunicat que no es renovaran els contractes del personal eventual.

Segons Trullàs, l'objectiu del departament és "fusionar" els serveis del centre amb el de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, un fet que el comitè considera que seria "il·legal". Per tot plegat, exigeixen a la direcció del centre i al departament de Sanitat que donin explicacions de la mesura, i que concretin quantes persones que es poden veure afectades per la tisorada. Així mateix, reclamen conèixer també si la retallada afectarà al desenvolupament de la nova ala est del centre, les obres de la qual estan a punt de finalitzar-se, i la posada en marxa d'una nova Unitat de Cures Intensives.

Aquest dilluns al matí, més d'un centenar de treballadors de l'Hospital Santa Maria de Lleida, convocats pel comitè d'empresa i tots els sindicats representats al centre, han protestat contra les retallades anunciades pel departament de Sanitat. Els manifestants han llençat crits de dimissió contra el conseller Boi Ruiz i han demanat que no hi hagi més retallades. A més, han mostrat una pancarta que criticava que les retallades socials "posen la sanitat pública en perill". Durant l'acte de protesta també s'ha llegit un manifest unitari

Protestes també a l'Hospital Arnau de Vilanova

Els treballadors de l'Hospital Santa Maria preveuen fer noves mobilitzacions, a banda de la concentració unitària convocada pel proper dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona. D'altra banda, la Junta de Personal de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha convocat per aquest dimecres una concentració a les 13.30 hores contra les retallades en l'àmbit de la salut anunciades pel Govern. Dimecres passat una quarantena de treballadors d'aquest centre ja es van manifestar a les portes de l'hospital. 

Font: araponent.cat