dilluns, 11 d’abril del 2011

Treballadors de l'Hospital del Mar tallen la Ronda Litoral - Protesten contra la retallada del 10% del pressupost de la Conselleria de Salut

Jornada de protestes a la sanitat catalana. Els treballadors de l'Hospital del Mar de Barcelona han tallat el trànsit de la Ronda Litoral per protestar contra la retallada del 10% del pressupost de la Conselleria de Salut.


El tall de trànsit s'ha registrat a les 15.30 de la tarda i ha parat completament la circulació d'aquesta via en els dos sentits. Encara que fa dies que hi ha concentracions als hospitals catalans, aquesta és la primera vegada que es talla totalment la Ronda Litoral, una de les vies de comunicació més importants de Barcelona.

Concentració a Can Ruti
A l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, conegut per Can Ruti, uns 350 treballadors s'han concentrat al vestíbul del centre per criticar les retallades del pressupost de Salut.

Divendres passat, els treballadors es van reunir amb la direcció del centre, que els va presentar un pla de millora d'eficiència en què es plasmen les mesures que estan previstes per fer front a la retallada, però sense donar xifres perquè els pressupostos per al 2011 no estan aprovats.

El pla, segons fonts sindicals, preveu tancar completament la tercera planta del centre, de traumatologia, que actualment només funciona al 50%, cosa que suposa eliminar 14 habitacions, que sumen 28 llits.

També es preveu tancar un quiròfan a la tarda, avançar les altes mèdiques mig dia, estalviar en farmàcia promovent l'ús de genèrics i reduir el consum energètic en àrees administratives i de serveis.

Des de la gerència se'ls ha assegurat que malgrat aquestes mesures es respectaran els contractes fins al mes de juny, encara que des de la UGT es qüestiona que això sigui possible, ja que tancar la tercera planta implica menys activitat assistencial.

Font: elperiodico.cat