dijous, 11 de març del 2010

La CANC celebra la resolució del Parlament contra el cementiri nuclear - La coordinadora recull més de 10.000 signatures en oposició al cementiri

L’aprovació de la resolució contra el cementiri nuclear per part del Parlament de Catalunya demostra l’aïllament social i polític de la candidatura d’Ascó per acollir el cementiri nuclear. Ha votat a favor de la resolució la immensa majoria de la cambra, amb 111 vots favorables (PSC-CpC, ERC, ICV-EUiA, i CiU), i 14 abstencions (PP i C’s).

La CANC agraeix el consens dels partits polítics catalans, que han dotat el Govern de la Generalitat dels arguments i instruments necessaris
per a exigir al Govern de l’Estat que desestimi definitivament la candidatura d’Ascó.

La CANC, per la seua banda, està recollint signatures en contra del cementiri que s’enviaran al Ministerio de Industria. A dia d’avui, s’han sumat més de 10.000 signatures. A més, dins de les accions immediates de la coordinadora, s’estan preparant al·legacions que es començarien a recollir la setmana que ve.

La zona d’Ascó també ha manifestat el seu reduït suport al cementiri nuclear. Segons una enquesta del CERES de 2008, i que el propi Ajuntament d’Ascó ha presentat al Ministerio de Industria, només un 17% de la població de l’àrea nuclear d’Ascó recolzarien la instal·lació del cementiri.

L’oposició popular i institucional a la instal·lació del cementiri nuclear augmenta cada dia. A més de les dues manifestacions de gent del territori, a Ascó el 24 de gener i a Móra d’Ebre el 7 de març, ja són més de 100 els ajuntaments dels voltants d’Ascó que han aprovat mocions de rebuig en els seus plenaris. Els 10 consells comarcals més propers a Ascó s’han manifestat en contra, així com el Parlament de Catalunya, que avui ha expressat per segon cop el seu rebuig -el primer al 2008-.

No solament les institucions polítiques han expressat la seua opinió, sinó que també les educatives. Tots els directors dels CEIPs de la totalitat de pobles de la Terra Alta han entregat a la CANC un manifest signat de rebuig al cementiri nuclear. Se sumen així, a les més de 150 entitats i associacions ciutadanes que rebutgen el cementiri nuclear a Ascó.

Cap institució, cap ajuntament, cap consell comarcal, ni cap organització, dona suport a la candidatura d’Ascó. La CANC demana a l’ajuntament d’Ascó i a l’AMAC que per dignitat i respecte territorial, social i polític es retiri d’aquesta cursa, i al Ministerio de Indústria que desestimi definitivament la candidatura d’Ascó.

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)

Parlament de Catalunya, 11 de març de 2010