dimarts, 16 de març del 2010

Presentació del projecte de mòdul de suport a la gestió del risc de maltractament infantil vinculat al projecte RUMI/Infància Respon

"Infància Respon" és un projecte per dotar a professionals de la xarxa pública de salut, educació, serveis socials i cossos de seguretat, d'una eina en línia, comuna i compartida per detectar i prevenir les situacions de risc de maltractament infantil.

"Infància Respon" abasta diferents fases. Actualment s'està tancant la construcció del mòdul de suport a la gestió del risc, que pretén ser un instrument per a la unificació de criteris a l'hora de valorar el grau de risc de cada situació.

Durant el primer trimestre de 2010 s'han iniciat sessions de difusió del Mòdul de suport a la gestió de risc per tal de sol·licitar als professionals de la xarxa la seva participació en la validació dels criteris que conformen aquesta eina. Des de finals de desembre fins a la data s'han dut a terme sessions a Girona, Barcelona, Igualada, Les Franqueses del Vallès, Tarragona, Lleida, i als districtes de Gràcia, Sant Martí, Sarrià i Raval de Barcelona, restant pendents per al proper mes sessions a Vic, Terres de l'Ebre i una altra a Barcelona.

En total, i de moment, han assistit uns 650 professionals dels diferents àmbits implicats. En aquest moment comptem amb la voluntat de participació de 345 professionals els quals duran a terme proves amb el sistema a partir del mes d'abril. Durant el mes de febrer s'han realitzat sessions de treball amb la participació de professionals experts dels àmbits més directament lligats a la protecció (EAIAs, EVAMIS, ETCAs, UDEPMI, EFIsi Serveis Socials Bàsics). En total 91 companys i companyes han introduït casos a l'aplicatiu i han opinat sobre els diferents aspectes que recull el mateix. Aquestes opinions han estat recollies de forma sistemàtica i seran valorades per tal d'introduir els canvis que es considerin adients. Amb aquestes aportacions i amb les que es recullin en la propera fase, prevista pel mes d'abril amb la resta de voluntaris, s'espera poder posar en producció un sistema validat i consensuat per la xarxa. 

Font: Departament Acció Social