dijous, 1 d’abril del 2010

CATAC-CTS apel·la a la unitat sindical per lluitar contra l'ICS . L'entitat respon les crítiques de la UGT

Després que la UGT l'acusés d'atribuir-se el mèrit d'haver «tombat» el pacte de la borsa de treball que l'Institut Català de la Salut (ICS) estava aplicant, CATAC-CTS va apel·lar ahir a la unitat sindical, ja que considera que amb enfrontaments «només s'afavoreix els interessos empresarials i es perjudica els treballadors».

Tot i això, el sindicat no es va poder estar de respondre les crítiques i va tornar a acusar UGT i, de retruc, CCOO i SATSE de «fer el ridícul, de no llegir allò que se signa i de signar sense consultar els treballadors». CATAC es referia al fet que van ser aquests tres sindicats els que van signar el nou pacte de la borsa de treball de l'ICS, un acord molt criticat pels treballadors i pels mateixos representats sindicals.

Pel que fa a la acusació de la UGT sobre «l'apropiació de mèrits», CATAC va assegurar ahir, a través d'un comunicat, que van ser ells els que, juntament amb Metges de Catalunya van presentar per escrit la denúncia al pacte de la borsa, document al qual «després es va afegir la denúncia de la UGT». Així, el sindicat assegura que va ser gràcies a la seva denúncia prèvia i a la posterior de la UGT que s'ha pogut renegociar l'acord de la borsa de treball. De fet, CATAC, va apuntar que van oferir a la UGT, sumar-se a la seva denúncia que no van rebre cap resposta. «És mèrit de UGT, CCOO i SATSE que s'estigui aplicant una borsa de treball totalment injusta», van concloure el membres de CATAC.