divendres, 16 d’abril del 2010

Preocupació en els estudiants de medicina pel nou MIR

Estudiants de medicina van manifestar la seua preocupació aquest dijous pel nou model d'especialització mèdica, durant el primer congrés d'estudiants de ciències de la salut de la Universitat de Lleida (UdL), que es va celebrar a la facultat de Medicina.

Així, la coordinadora del consell d'estudiants de medicina, Irene Cuadrat, va explicar que als estudiants els preocupa que amb el nou model sigui difícil especialitzar-se.

El ministeri de Sanitat encara no ha aprovat el reial decret per modificar aquest sistema, però els canvis que es plantegen són importants. Així, fins ara, després de realitzar l'examen del MIR (metge intern resident), els facultatius en formació escollien directament l'especialitat. Amb els canvis, el candidat escollirà hospital i, en lloc de l'especialitat, un tronc (mèdic, quirúrgic, laboratori i diagnòstic clínic i imatge clínica). Després dels dos anys de formació, els MIR passaran a fer un segon examen, després del qual podran escollir finalment especialitat, encara que només dins del seu hospital.

El congrés de ciències de la salut va incloure tallers i xarrades, entre les quals en va destacar una sobre Bolonya.


Font: Segre. com