dilluns, 18 d’abril del 2011

Informació Reunió de la Mesa Sectorial de l’ICS 15 d’abril de 2011 o “L’estrany cas d’al·lucinació col·lectiva”


Tots els sindicats de la Mesa Sectorial de Sanitat vam exigir la convocatòria de la Mesa després d’un munt de setmanes de declaracions als diaris del conseller Boi Ruiz dient que tots els hospitals i centres de Primària havien de retallar, de mitjana, un 10% del pressupost.

Doncs, segons el gerent de l’ICS, Sr. Argelagués, de tot això no hi ha res de res. Ningú ha dit res del 10%, ningú ha dit res de tancar plantes ni quiròfans, no hi ha acomiadaments, només no renovació d’alguns contractes... i tot això després que el mateix dia, al programa dels matins de TV3, el conseller havia tornat a repetir que la retallada era d’un 10%.

És absolutament indignant que el gerent d’una empresa de més de 41.000 treballadorsores que ha d’aplicar una reducció en el seu pressupost del 10% no hagi convocat ell directament la representació sindical i que, quan aquesta l’obliga a reunir-se, no doni ni un paper ni una quantitat i es passi més d’una hora explicant vaguetats: que reduiran la despesa farmacèutica (serà si les multinacionals els deixen), que si la despesa energètica, que si els contractes de neteja i hoteleria, que si el famós tema de reducció de l’estructura directiva...

Els sindicats vam presentar un munt de casos: que han tret gerents però ara són subgerents, que no han renovat contractes a eventuals que portaven un munt d’anys treballant, que s’han tancat plantes i quiròfans, que no es cobreixen baixes mentre s’apugen sous de càrrecs...

Segons el Sr. Argelagués, tot és producte de la nostra imaginació i hem enganyat a
treballadors i usuaris. Les seves paraules continuen essent un insult a la intel·ligència, ens prenen per rucs. La realitat és que comencen a ser conscients que no ens empassem les seves mentides i l’únic que els preocupa en aquests moments és com poden fer el que pretenen sense que ens n’adonem.

Ara diu que no diran res fins el dia 27 d’abril. Creuen que ens cansarem, però estan molt equivocats. Fa molt de temps que personal i usuaris no estaven tan indignats i conscients que ens volen prendre el pèl.

Boi Ruiz i Argelagués, noCiUs per a la salut!

Reclamem, dels gestors que estan en desacord, que manifestin la seva disconformitat.

Retirada del Pla de xoc


* Veure comunicat original: aquí