dimecres, 6 d’abril del 2011

Salut admet retallades "difícils" a l'Arnau i CCOO diu que hi haurà 150 ocupacions menys - El gerent de l'ICS afirma que la situació és "dura" i que algunes baixes i jubilacions no es cobriran

Lleida Salut va admetre ahir que prepara retallades "difícils" a l'Hospital Arnau "en una situació actual dura", que es concretaran en menys de dos setmanes. 

Així ho va explicar el gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, Victorià Peralta, que ahir es va reunir amb tots els sindicats de l'hospital per continuar esbossant els ajustos que haurà de fer el centre amb l'objectiu de reduir un 10% el pressupost d'aquest any.

El gerent va assenyalar que ja havia mantingut una trentena de reunions amb els caps de servei "per veure com es poden portar a terme aquestes retallades amb el màxim consens i col·laboració", i va indicar que les mesures, que, entre d'altres, inclouen el tancament de la meitat dels quiròfans i de part de les consultes externes durant la Setmana Santa, estarien enllestides en uns 12 dies perquè les aprovi el consell d'administració de l'ICS. Peralta va explicar que encara no sabia com afectarien els ajustos a la plantilla, "tot i que estudiarem quines baixes i jubilacions és necessari cobrir i quines no". Va afegir que l'estalvi també passarà "per una menor despesa energètica i farmacèutica, a més de l'aprimament de l'estructura administrativa i de comandament". A més, va assegurar que la unitat d'Urgències no registrarà cap retallada.

Per la seua part, CCOO, que va exigir més concreció en les mesures, es va mostrar preocupat davant del nombre de treballadors que podrien perdre la feina aquest any i per la reducció de la plantilla de l'hospital, que afirmen que de per si ja és insuficient. "És probable que durant aquest any no es renovin 150 contractes temporals i que no es contracti cap empleat eventual", va assenyalar el sindicat. Les mateixes fonts van explicar que els ajustos pressupostaris que estan preparant els caps de servei "seran del 12% perquè les retallades s'haurien d'haver aplicat al gener i arribaran amb mesos de retard". Fonts d'UGT també van censurar les retallades i van demanar que es defineixi el pla de mesures que emprendrà la direcció del centre com més aviat millor. Peralta també es va reunir ahir amb CSIF, SATSE, CATAC, USAE i Metges de Catalunya. Aquest últim sindicat va recordar que algunes unitats de l'hospital, com la d'Urgències, ja tenien una situació molt precària pel que fa a personal.